Kattolämmitys


Kattolämmitys on miellyttävä ja tehokas lämmitysmuoto. Se perustuu kattoon tai katon rakenteisiin kiinnitettäviin lämmityslaitteisiin,
jotka luovuttavat lämpöä auringon tapaan lattiaan, seiniin, huonekaluihin ja muihin esineisiin. Nämä puolestaan luovuttavat lämpönsä huoneilmaan.

Kattolämmitystä voidaan käyttää kaikissa rakennuksissa rivi- tai omakotitaloista aina isoihin urheilu- ja teollisuushalleihin.
Kattolämmitys luo sellaisenaan riittävästi mukavaa lämpöä, mutta sitä voidaan tarvittaessa täydentää lattialämmityksellä.
external image lamm11.jpg

HUOM:


Valmistajilla on mitoitusohjeet pinnoitemateriaalien paksuudesta joissa mainitaan mm. että paneeli ei saa ylittää 22 mm:n paksuutta.
Kattolämmityksen kanssa ei saa käyttää Halltex- ja Styrox-pinnoitteita.
Lainaus täältä
Tämä johtuen siitä että kattopaneeli ei saa eristää liikaa lämpöä. Muutoin lämmityselementin vastus voi ylikumeta ja sulaa poikki.

Kustannukset


Kattolämmityselementtien hinnat riippuvat mm.neliötehosta. PureWarm Oy esimerkiksi myy Infraheat-kattolämmityskelmua joka on neliöteholtaan 150W
hintaan 25,53€, riippumatta kelmun leveydestä.

Rakennuskustannukset
Omakotitalon (n. 120 m²) kattolämmitysjärjestelmän kokonaiskustannukset ovat noin 3000 euroa. Kustannuksiin sisältyy lämmityselementit ja säätötermostaatit asennettuna. Järjestelmä edellyttää vielä lämpimän käyttöveden varaajan. 300 litran varaaja maksaa asennettuna runsaat 1000 euroa. Kattolämmitysjärjestelmän kokonaiskustannukset ovat samaa luokkaa patterilämmityksen kanssa eli noin 4500-5500 euroa.

Käyttökustannukset
Kattolämmitys on jatkuvatoiminen ja sähkön kulutuksen jakauma on sama kuin patterilämmityksessä. Järjestelmän hyötysuhde on 100 %, koska lämpöenergia tuotetaan suoraan huonetilaan. Vuodenaikasähkön talviarkipäivän osuus on 28-36 % riippuen puunkäytöstä ja käyttövesivaraajan ohjauksesta. Kattolämmityksen yhteydessä puunkäytöstä saa nopeasti hyötyä, koska elektronisesti toimivat huonetermostaatit seuraavat tarkasti ja nopeasti huoneeseen tulevaa lisälämpöä. Kattolämmitys antaa mahdollisuuden pitää huonelämmön asetusarvon alempana kuin patterilämmityksessä. Jos näin tehdään, lämmitysenergiaa säästyy vuodessa jopa 10 % patterilämmitykseen verrattuna.


Kattolämmitys
Elfoil Kattolämmitys
Elfoil esite
Elfoil Asennus